Ännu en vecka. Ännu några steg närmare Allt för Sjön du Sverige ska vara klar och då du, just du, ska få möjligheten att känna, njuta och titta på henne live. Hon blir, japp – det är faktiskt en hon, ett underbart stycke svensk motorbåtshistoria som sisädär 80 år efter sin befruktning kommer ut i allmänhetens ljus efter världshistoriens längsta graviditet….
Men det är bättre än så. Båten som Sverige en gång i tiden var tänkt att slå – Gar Woods Miss America VIII – säljs på auktion i morgon lördag i Kissimmee (stava det du efter fyra öl) i USA av den stora auktionsfirman Mecum. Båten är motorrenoverad men inte skrovklar. Tänk dig tanken att till sommaren 2013 utmana Miss America VIII på det race som aldrig blev av 1929? Ett event som skulle slå det mesta på fingarna. Glöm Goodwood. Glöm Race boat Regatta. Detta blir på RIKTIGT! Amreikanska träbåtskvallersiten woodyboater.com tände på det hela och publicerade en godis-story om Sverige och hela tanken. Läs själv här så får du se….
Passa också på att njuta av Miss America VIII underbara V16 Miller-motorer. Grabbarna på Mecum hade vänligheten att bjuda oss youtube-lovers på en uppstart. Varsågod och skölj. Se klippet nedan.
Nu lutar jag mig tillbaka, häller upp en god och njuter. För snart är det måndag igen och dags för nya underverk.
Må väl

Eder  Anders Værnéus

Du måste installera Adobe Flash Player för att visa detta innehåll.