2006 fick vi i uppdrag att återställa Torsten Krugers Mary.

MARY

Torsten Kreuger ägde över 50 båtar under sin tid, de flesta ritade utav Knut Ljungberg eller härstammande från utlandet.  När Torstens magnifika motoryacht Edi brann upp behövde han fort en ersättare.

Han beställde då en 10,5m båt utav Jack M Iversen. Båten blev klar till säsongen 1935 och döptes till MARY. Mary visade sig vara mycket sjöduglig och uppskattades verkligen av Torsten. När hon sedan såldes till den ena ägaren efter den andra gjordes en del ändringar på utseendet. Bland annat bytte man ut de fina sidorutorna mot ett doghousetak . På 50-talet bytte man ut den gamla motorn och satt i stället in 2st Hemi V8:or midskepps.  Hon blev med åren allt mer nergången.

I slutet på 90-talet köptes hon upp till Umeå där ett nytt försök till renovering påbörjades, även denna rann ut i sanden då projektet blev alldeles för dyrt. Men så 2006 fick hon ännu en ny ägare och denna gång fanns det ekonomiska resurser till att slutföra renoveringen.

Vi fick uppdraget att återställa Mary till sitt originalutseende men med vissa praktiska ändringar. Vi kunde behålla allt trä ovanför vattenlinjen men under var skicket sämre. Det slutade med att vi bytte hela kölen och över 60 meter bordläggning. Ändringar gjordes även på sidorutorna så att båten skulle se mer ut som den gjorde på 50-talet, det fanns en del kort på båten från den tiden. I akterruffen placerade vi sjövattenfilter, elektronik, ljuddämpare och batterier.  Motorvalet föll på 2st Volvo Penta D4-350 och motorluckorna blev ett perfekt soldäck. Hon har idag en topp hastighet på 35knop och är riktigt trevlig att köra.

Mary ställdes ut på Classic boat Show på Allt För Sjön 2009

Mary är nu till salu i ett otroligt fint skick.

Pris: 1 miljon EUR

Bilder på renoveringen finns till vänster i menyn